به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله تسخیری در نشست فرهنگی «نقش امام خمینی(ره) در همگرایی جهان اسلام»، به مناسبت دهه مبارک فجر و به همت دانشگاه مجازی المصطفی با اشاره به ابعاد گسترده شخصیت امام خمینی(ره)، ابراز داشت: ابعاد شخصیت عرفانی، عقلی، علمی، اصولی، فقهی، اجتماعی و... امام خمینی(ره) جای بررسی دارد. امام خمینی(ره) داعیه دار وحدت و همگرایی اسلامی بوده و راه رسیدن به این همگرایی را در بیداری اسلامی معرفی می نمود.
وی، مهمترین هنر حضرت امام خمینی(ره) را به حرکت درآوردن موج بیداری اسلامی در جهان اسلام دانست و خاطرنشان کرد: همواره ممکن است یک حرکت عمومی با انگیزه عاطفی آغاز گردد؛ اما این حرکت اگر با برنامه ریزی دقیق به عمق ایده دست یافت، به صورت خودکار ملت ادامه مسیر را طی خواهد نمود.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام افزود: با بررسی فرمایشات امام خمینی(ره) درباره بیداری اسلامی، درمی یابیم ایشان با مطالعه کامل وضعیت جهان اسلام به سمت تعمیق مظاهر بیداری اسلامی در قلب جهان اسلام حرکت نمود و در اولین مرحله، به منکران بیداری اسلامی تاخت و آنان را مزدور معرفی نمود.
وی با اشاره به تلاش متفکران وهابی برای انکار بیداری اسلامی و مطلوب نشان دادن وضعیت فعلی جهان اسلام، ابراز داشت: امام خمینی(ره)، انکار بیداری اسلامی را انکار حقیقتی واضح و آفتابی تابنده می خواند و تلاش می نمود مقدمات ایمان به حقیقت بیداری اسلامی را قاطبه پیروان مذاهب اسلامی پدید آورد.
آیت الله تسخیری، اصل امید به خداوند را تفاوت اساسی میان یک جامعه مسلمان و غیرمسلمان بر اساس دیدگاه قرآنی خواند و تصریح کرد: یکی از خرافات ترویج شده در جهان اسلام این است که انتخابی به جز قرار گرفتن در سیطره سیستم سرمایه داری غرب یا نظام سوسیالیستی شرق وجود ندارد؛ اما امام خمینی(ره) با انتقاد از هر دو جبهه شرق و غرب، تاکید داشت که یک نظام اسلامی می تواند مستقل از قدرت های شرق و غرب تحقق یابد.
وی با اشاره به پدید آمدن شوق وسیعی در سطح جهانی برای شناخت اسلام به ویژه در میان جوانان در پی حرکت امام خمینی(ره)، اذعان داشت: در کنار این، انقلاب اسلامی اقبال زیادی را در ملت های مسلمان برای شناخت توانایی هایشان به وجود آورد. مسلمانان باید بدانند دارای چه قدرت های مادی و معنوی هستند و این یکی از مظاهر بیداری اسلامی است.
آیت الله تسخیری، حضور رهبری شجاع و آگاه، کثرت علمای مجاهد در امت، وجود تشکل های مجاهد، آمادگی مردم برای فداکاری، نشر ارزش های اسلامی، فعال کردن عبادات اجتماعی از جمله حج و... را از عوامل مهم بیداری اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) برشمرد و گفت:امام خمینی(ره)، عوامل بیداری اسلامی را به خوبی تشخیص داد و تلاش کرد این عوامل را در جهان اسلام احیا نماید. حج اساس وحدت مسلمانان و نفرت از طاغوت است. امام خمینی(ره) با تاکید بر شعائر اسلامی، اهتمام به حج و نماز جمعه، آگاه ساختن علما و انتقاد از علمای ساکت نسبت به وظایف اجتماعی، عوامل بیداری اسلامی را تقویت نمود.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، در پایان، تعادل کامل میان حکومت الهی و مردم سالاری را از ویژگی های قانون اساسی جمهوری اسلامی دانست و آن را بهترین الگو برای جوامع اسلامی خواند.
نظر شما